29 Mayıs 2016 Pazar

Kevin Hakkında Konuşmalıyız

Yazı spoiler içerir.


Öncelikle yazıya başlamadan belirtmeliyim ki film neredeyse her anı flaşback ile doluydu. Bu yüzden izlemediyseniz, izleyecekseniz Eva nın saçlarını takip ederek izleyin baya ipucu veriyor.


Film domates şenliğinde başlıyor kalabalık insanların olduğu her yerin kıpkırmızı olduğu bir kalabalık yol.  Farklı bir flaşhbacke geçtiğinde Eva uyanıyor ve o ara yere ilaçlar dökülüyor. Daha sonra evden çıkıyor evin dışı kıpkırmızı arabası da kırmızı boya.

Film başladığında Kevin ın ilk büyük halini görüyoruz. Ayrıca evde küçük kız kardeşi de var. Yine bir flashback olup Eva nın hamile olduğu döneme gidiyor. Zamanı uzun veya kısa saça göre anlıyoruz. daha sonra gene bir flashback ve Kevin hapiste oluyor. Eva doğum yapıyor. Bebeğe karşı baya şefkatsiz. İsteksiz mecbur kalmış gibi bakıyor. Ağlamasını çekemiyor, arasında hep bir mesafe varmış gibi tutuyor. Bu baştaki tutuşlarına ve Eva nın tavırları bazı şeyleri geliştirecek tir buna
dikkat edelim. Başka bir sahnede Eva Kevin ı gezdirmektedir bebek arabası ile daha sonra kevin kuvvetlice ağlamaktadır. Bebeğinin  duymamak için yolda yeri matkapla delen işçinin yanında bırakıp sesini bastırmak ister.


Frank lin çocuğun babası. Kevin 2 3 yaş aralında konuşmuyor. Doktora götürüyorlar doktor herhangi bir şeyi olmadığını söylüyor oysa onlar otizmden şüphelenmişti.
Bir sahnede Eva çocuğuna benim için anne dermişin diyor hayır cevabı alıyor.
Bir sahnede eva ve Franklin konuşurken onları naininininininini diye yankılıyor. Eva buna kızıp eline vuruyor. Başka bir sahnede odasına duvar kağıdı yapıştıran Eva telefona bakmaya gidince Kevin tüm odayı boyayla bozuyor ancak dikkat ediniz o şekil bırakıyor odayı ileride.

 Kevin aslında kendince bir çeşit cezalandırma yapıyor. Çünkü sürekli annesiyle zıtlaşıyorlar.onu cezalandırmak için inadına altına yapıyor uzun süre bez kullanıyor 5 6 yaşlara kadar bezle geziyor evde.
Bir kere Eva baya sinirleniyor. Kevin ı duvara atıyor kolu kırılıyor. Kevin hiç ses etmiyor. Babasına düştüm diyor böylece annesini cezalandırmış oluyor.
Babası varken ama tam tersi bir kişiliğe sahip gayet sevecen konuşken bir kişiliği var .
Babası ona ok hediye alıyor ve kendini bu konuda geliştiriyor sürekli. Ayrıca kevin kız kardeşinin tavşanını öldürüyor. Ve Kevin yüzünden gözünü kaybediyor kardeşi. Babası hatayı annesinde buluyor.
 Bir süre sonra Eva okula gidiyor ve kalabalık her yer Kevin okuyla bir sürü çocuğu öldürdüğünü görüyor. Evde de kızı ve kocası okla vurulmuş halde. Annesine bir şey yapmıyor çünkü onu cezalandırıyor kendince. Film hapishanede devam ediyor. Hapisteyken yaşı yaklaşık 18 olacaktır. Eva çocuğuna soruyor bunu neden yaptın diyor. Bildiğimi sanıyordum ama şuan emin olmadığını diyor.
Oidipus kompleksi araştırmak isterseniz Kevinin durumunun sebeplerinden biri bu. Bu teori Freud un ortaya atmış olduğu teorilerden biridir. Erkek çocuğunun annesine olan ilgisi ona olan dürtüleriyle alakalı bir teori. Film bu teoriden baya esinlenmişe benziyor.
 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder